için kaldı

IMF'ten Arap ülkelerine 37 milyar dolar!

Arap ülkeleri, IMF'nin üye ülkelere sağladığı özel çekme haklarından 37,3 milyar dolar aldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
IMF'ten Arap ülkelerine 37 milyar dolar!

Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA), Arap ülkelerinin, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede küresel likiditeyi artırmak amacıyla üye ülkelere sağlanan toplam 650 milyar dolarlık özel çekme haklarından 37,3 milyar dolar aldığını açıkladı.

Merkezi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan ESCWA, "Özel Çekme Hakları ve Arap Ülkeleri: Kovid-19 Çağı ve Sonrasında Kalkınmanın Finansmanı" başlıklı bir araştırma raporu yayınladı.

Dağıtımın, hakların verilmesinden bu yana IMF'nin gerçekleştirdiği en büyük döviz dağıtımı olduğu belirtilen raporda, hükümetlerin bunlardan maksimum düzeyde faydalanması için yeni yaklaşımlar benimsemesi gerektiği aktarıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER