için kaldı

Otomobil ile bisiklete meydan okudular

Geçtiğimiz birkaç yılda outdoor sporlar önceki dönemlere göre çok daha geniş kitlelere yayılmaya başladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Otomobil ile bisiklete meydan okudular

Özellikle salgın döneminde açık havada yapılabilen etkinliklerin önemi de bir hayli katlandı. Şimdilerde ise aslında çok da yeni olmayan bir aktivite ‘Everesting’ popülerlik kazandı ve sporcular arasında yayıldı. İki tekerlek ile başlayan bu organizasyonu Pirelli de otomobil ile gerçekleştirdi.

NEDİR BU EVERESTING?

Özetle; tek bir tepeyi veya dağı arka arkaya tırmanarak, dünyanın en yüksek dağı olan 8 bin 848 metrelik Everest’in yüksekliğine erişmek... 30 yıla yaklaşan da bir geçmişi olan bu etkinlik ilk olarak 1994 yılında bir bisikletçi tarafından başlatıldı. 1924 yılında Everest dağına tırmanmak için yola çıkan ancak dağda kaybolan dedesi George Mallory’i anmak için bisikleti ile Donna Buang dağına tek bir günde, uyumadan tam 10 kez tırmanan torun George Mallory 1994 yılında yaratıcı olurken, bu efordan esinlenen Andy van Bergen kuralları yazılı hale getirerek bir grup sürüşü organize etti ve bisikletçiler için Everesting doğdu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER