için kaldı

Kobani soruşturması tamamlandı: 108 kişiye 28 suçlama

2014’te 37 kişinin hayatını kaybettiği Kobani olaylarına ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandı. Aralarında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da olduğu şüphelilere 28 suçlama yöneltildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kobani soruşturması tamamlandı: 108 kişiye 28 suçlama

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında “serbest bırakın” kararının yankıları sürerken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 6-8 Ekim 2014’teki Kobani olaylarına ilişkin sürdürdüğü soruşturmayı tamamladı. Savcılık, aralarında Demirtaş’ın da bulunduğu 27’si tutuklu toplam 108 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulduğunu dün akşam saatlerinde açıkladı. Mahkemenin söz konusu iddianame üzerinde 15 gün inceleme hakkı bulunuyor.

Alınan bilgilere göre, iddianamede 37 kişi maktul sıfatıyla, 2 bin 676 kişi de mağdur-müşteki sıfatıyla yer aldı. Bazı kamu kurum ve kuruluşları da müşteki sıfatıyla iddianamede yer aldı. İddianamedeki, şüpheli listesinde terör örgütü PKK’nın tepe yöneticileri yer alıyor.

DEVLETİN BİRLİĞİNİ BOZMA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER