için kaldı

Masallardan fırlamış gibi görünen şehirler… Hepsi birbirinden güzel

Eğer bir gezginseniz pek çok gezilecek yerler listesi ile karşılaşmışsınızdır. Yalnız bu listedekiler çok başka… Özellikle kış aylarında hepsi adeta masallardan fırlamış gibi görünüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Masallardan fırlamış gibi görünen şehirler… Hepsi birbirinden güzel

Ortaçağ esintisi: Tallin - Estonya

Üç Baltık ülkesi içinde en kuzeyde bulunuyor Estonya’nın başkenti Tallinn… Tallinn’de dar sokaklar, göğe yükselen kuleler, Arnavut kaldırımı sokaklar insanı bir anda bir masalın içine sokuyor.

Masallardan fırlamış gibi görünen şehirler… Hepsi birbirinden güzel - Resim : 1

Tallinn’de önce Vanalinn olarak geçen tarihi şehrin en yüksek noktasına Parlamento’nun olduğu meydana çıkın, aşağıya Belediye Meydanı’na doğru inerken, sadece sokakların değil tarihin yaprakları arasında da kaybolacaksınız. Fat (Tombul) Margaret ve Tall (Sırık) Hermann Kuleleri, Alexander  Nevsky  ve St Mary’s Katedrali, Uzun Bacak (Pikk Jalg) Sokağı,  St. Nicholas Kilisesi,124 metrelik kulesi olan St. Olaf’s Kilisesi ve Belediye Binası eski şehirdeki sürprizlerden bazıları.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER