için kaldı

‘Bütün sermayemizi Afganistan’da bıraktık’

Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesiyle Kabil Havalimanı’nda işyeri sahibi olan Türk iş insanları da Türkiye’ye döndü. 2014’ten beri Kabil Havalimanı’nda mağaza işleten Cengiz Aslan ile Rafet Gülbil, mağazalarına kilit vurarak güvenlik nedeniyle ülkeyi terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Aslan ve Gülbil, “bütün sermayemizi Afganistan’da bıraktık. Şimdi ne olacak bilmiyoruz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Bütün sermayemizi Afganistan’da bıraktık’

Taliban’ın Kabil’e girerek Afganistan’da yönetimi ele geçirmesiyle Kabil’deki Hamid Karzai Havalimanı dünya basınını en çok meşgul eden konulardan biri haline geldi. Birçok uluslararası firmanın işletme sahibi olduğu havalimanında Türk iş insanlarına ait işletmeler de bulunuyor.

Afgan ve Türk işçilere ekmek kapısı olan bu işletmeler Afganistan’daki Türklerin tahliye edilmesiyle kapandı. Hamid Karzai Havalimanı’nda 3 bin metrekarelik bir alanda restoran, berber ve market işleten Rafet Gülbil, 16 Ağustos’ta iş yerlerine kilit vurarak güvenlik nedeniyle Türkiye’ye döndü. Bütün yatırımını Afganistan’da bıraktığını söyleyen Gülbil, “2015’te Afganistan’daki havalimanında mini bir alışveriş merkezi açtım. Yaklaşık 1 milyon dolar masraf yaptığım alışveriş merkezinde restoran, market ve kuaför bulunuyordu. Bu işyerlerinde Türk ve Afgan işçiler çalışıyordu. Taliban yönetimi ele geçirdiğinde mağazaları işletmekte sıkıntılar yaşadık. Elektrik ve gıda tedariki sorunu başladı. Güvenlik nedeniyle 16 Ağustos’ta Afganistan’dan ayrıldım. Pakistan üzerinden Türkiye’ye geldim. Mağazalarda yaklaşık 500 bin dolar değerinde malzeme bulunuyor. Sermayemizin tamamı orada kaldı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

‘Bütün sermayemizi Afganistan’da bıraktık’ - Resim : 1

‘NATO’YA GÜVENDİK’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER