Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için çizelge belirlendi

TBMM'de toplumda kadına yönelik şiddetin önlenmesi için çalışmalar sürüyor. Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu çalışma çizelgesini belirledi. Komisyona başkanlık yapan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, çalışma takvimi çerçevesinde 12 toplantı yapmayı düşündüklerini ifade etti.

GASTE24 GASTE24
Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için çizelge belirlendi

Komisyon dün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon Başkanı AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, çalışma takvimi çerçevesinde 12 toplantı yapmayı düşündüklerini, bu toplantılarda kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcilerini komisyonda ağırlamak istediklerini söyledi. Çalık, bu alanda uluslararası düzeyde faaliyet gösteren inisiyatifleri dinlemeyi de arzu ettiklerini belirterek, "UN'in Türkiye temsilcisini, 'UN Women'ı, UNDP'yi, UNFPA'yi davet edelim diye öngörüyoruz" dedi.

Çalık, "Yaptığımız yasal düzenlemelerin uygulamalarından kaynaklı aksaklıkları da görmemiz, uygulamayı her alanda yaygınlaştırarak hayata geçirmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın kadına yönelik şiddete karşı mücadelesini herkes biliyor. Kadının güçlü olduğu yerde aile güçlü, ailenin güçlü olduğu yerde toplum güçlü olur" dedi.

Kaynak:Memurlarnet

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER