Akit yazarı: İnsanların duygularıyla oynuyorsunuz?

Akit gazetesi yazarı Ahmet Gülümseyen'den maç esnasında oruç açan futbolculara tepki göstererek "İnsanların duygularıyla oynuyorsunuz? Anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz" dedi.

F5HABER F5HABER
Akit yazarı: İnsanların duygularıyla oynuyorsunuz?

TFF 1. Lig'de oynanan GZT Giresunspor-Ankara Keçiörengücü maçının 10. dakikasında oyunun durmasının ardından futbolcuların saha kenarında oruç açtıkları görüldü. 

Yayıncı kuruluş beIN Sports'un görüntüleri ekrana vermesinin ardından sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri de futbolcuların oruç tutup-tutmaması oldu.

Kimileri bunun vicdani bir mesele olduğunu kimileri ise bu konuda profesyonel düşünülmesi gerektiğini savundu. 

Akit gazetesi yazarı Ahmet Gülümseyen,  oruç tutanlara saygı gösterilmediğini savunurken "İnsanların duygularıyla oynuyorsunuz? Anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz" dedi.

Gülümseyen, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) futboluların orucuna duyarsız kaldığını belirtti ve şu görüşlerini dile getirdi:

Maçın 10. dakikasında yaşanan sakatlığın, iftar saatine denk gelmesi, oruç tutan iki takım oyuncuların saha kenarına gelerek oruçlarını açmaları, TRT’nin yayınına yansıyınca, ülke de gündemine geldi. Karşılaşmanın 10. dakikasında yaşanan sakatlık, iftarı bildiren akşam namazı anına denk geldiği gibi, takım oyuncularından saha kenarına gelip, oruçlarına açanlar oldu. Oysaki, Giresunspor-Ankara Keçiörengücü karşılaşmasında yaşanan bu tablo her sezon yaşanıyor. Çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde de gündem oluyor. Vatandaş/futbol sever, haklı olarak soruyor, ‘Madem Müslüman bir ülkeyiz, karşılaşma takvimi, maç saatleri oruç ibadetine göre neden ayarlanmıyor mu?’ Bugüne kadar hep böyle olmadı mı? Tribündeki seyirci veya sahadaki futbolcu oruçmuş, kimsenin umurunda değildi! Madem insan sağlığını ön planda tutmaya çalışıyorsunuz, öyleyse inandığını yaşamak isteyen sporcuların-futbolcuların, kendileri için önemli kıldıkları oruç gibi bir ibadetine niçin saygı gösterilmiyor, insanların duygularıyla oynuyorsunuz? Anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz! Görev ve yetkililerin her defasında ‘İlerleyen dönemlerde ayarlama yapılacak’ türünden, geçiştirmesini hatırlıyoruz. Dileriz, bu geçiştirmeler/söylemlerin de sonu bir gün gelir…
Bu konuda bir düzenleme yapılması gerketiğini söyleyen Akit yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Hatırlayın geçtiğimiz sezonu. Salgın hastalığın (Koronavirüs) ülkemizde ilk görülmeye başladığında, insan (sporcu) sağlığı göz önünde bulundurarak, haklı olarak ligler ertelendi. Biz hastalıktan korkuyor ve geçerli neden olarak tedbir almak durumunda kalıyoruz, eyvallah. Bu hassasiyeti, inancı gereği oruç tutmak isteyen futbolcuya/sporcuya niçin göstermiyoruz! Allah (cc) yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de farz kıldığı orucun yok sayılması, sportif performans üzerinde zihinsel ve duygusal açıdan olumsuz etkilediğini, uzman konuklarımızın açıklamalarıyla, daha önceki yazılarımızda gündeme taşımıştık. Futbol oynamak için ülkemize gelen yabancı oyunculara, inançları gereği yılbaşı ve dini bayramlarında ayrıcalık tanındığına şahit olduk. Bugün halen ülkemizde oruç tartışması yaşanıyorsa, sporu/futbolu yönetenlerin, kendi insanının milli ve manevi değerlerini dikkate almadığının en bariz göstergesidir. Düne kadar yabancı futbolcunun ‘Christmas’ını düşünen anlayış, bugün kendi insanının ‘Orucunu’ da düşünerek, gerekli düzenlemeyi yapmalıdır…

 

SONRAKİ HABER