'Siyasete 10 yaşımdan beri meraklıyım; herkes futbolcuları, ben politikacıları ezbere sayardım'

Çiçeği burnunda Memleket Partisi’nin Genel Başkanı Muharrem İnce ile eski albümleri karıştırdık… Bize köyde geçen çocukluğunu, lise yıllarında duvarlara yazdığı ‘solcu yazılar’ sebebiyle Demirelci babasından yediği azarları, Artvin’deki öğretmenlik yıllarını, SHP ve CHP’de başlayıp Memleket Partisi’nde devam eden siyaset yolculuğunu anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Siyasete 10 yaşımdan beri meraklıyım; herkes futbolcuları, ben politikacıları ezbere sayardım'

Onu yoğun seyahat temposu içinde bir pazar günü baba ocağında, Yalova’nın Elmalık Köyü’nde yakalıyorum… Çiçeği burnunda Memleket Partisi’nin Genel Başkanı Muharrem İnce ile beraberiz… Parti kurma dilekçesini verdiği 17 Mayıs’tan beri yurdu geziyor; il ve ilçe örgütlerini kuruyor. Geçmişe gitmeden bugünü, temaslarıyla ilgili izlenimlerini soruyorum. İnce, “Pırıltımızdan bir şey kaybetmemişiz!” diye yanıtlıyor: “Ben sokağa inanırım. Bugüne kadar Erdal İnönü’yle, Murat Karayalçın’la, Altan Öymen’le, Deniz Baykal’la, Kemal Kılıçdaroğlu’yla gezdim... Seçim otobüsüne olan ilgiyi 30 yıldır biliyor ve bu ölçüde başarılı olduğumuza inanıyorum. Bunu oya döndürüp döndüremeyeceğimizi zaman gösterecek.” Peki ‘genel başkanlık’ unvanına alışmış mı? Yoksa davulun sesi uzaktan mı hoş gelirmiş? İnce, “Parti başkanlığına uzak birisi değildim. Grup başkanvekilliği yaptım, cumhurbaşkanı adayı oldum. Yeni kurulmuş olmamız bazı şeyleri güçleştiriyor ama çok umutluyum. Çocukluğumdan beri siyasetin içinde olduğumdan başıma nelerin geleceğini biliyorum!” diyor ve bizi baba ocağı köyünde geçen çocukluğuna götürüyor…

'Siyasete 10 yaşımdan beri meraklıyım; herkes futbolcuları, ben politikacıları ezbere sayardım' - Resim : 1Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Yalova’nın Elmalık Köyü’ndeki evinde buluştuk. İnce, “Bahçede 150 civarında ağaç var. Her şey yetiştiriyoruz. Hiç kimyasal kullanmıyoruz. En büyük keyfim torunumla ağaçtan meyve toplamak” diyor.

“KOCA BİR SÜRÜYÜ GÜDERDİM!”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER