için kaldı

Euro Bölgesi’nde enflasyon şubatta yükseldi

Euro Bölgesi’nde tüketici fiyatları şubat ayında yıllık yüzde 0,9 yükseldi. Euro Bölgesi’nde en yüksek enflasyon yüzde 3,6 ile Polonya’dan, en düşük enflasyon ise yüzde negatif 1,9 ile Yunanistan’dan geldi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Euro Bölgesi’nde enflasyon şubatta yükseldi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) şubat ayı verilerine göre, Euro Bölgesi’nde tüketici fiyatları yıllık değişim beklentisi olan yüzde 1,1’lik artışa rağmen, bir değişim göstermeyerek yüzde 0,9 düzeyinde sabit kaldı. Aylık bazda değişim ise, beklentileri karşılayarak yüzde 0,2 düzeyinde oldu.

Avrupa Birliği genelinde yıllık değişimi ocak ayındaki yüzde 1,2’lik artış sonrasında, yüzde 1,3 artış yönünde oldu.

Tüketici fiyatlarındaki artışa en büyük katkı yüzde 0,55 ile hizmetlerden gelirken, gıda, alkollü içecekler ve tütün ürünleri fiyatları yüzde 0,29, enerji dışı sanayi ürünleri ise yüzde 0,26 arttı.

Euro Bölgesi’nde en yüksek enflasyon yüzde 3,6 ile Polonya’dan, en düşük enflasyon ise yüzde negatif 1,9 ile Yunanistan’dan geldi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER