için kaldı

Harcama Alışkanlıklarımı Nasıl Değiştirebilirim?

Sağlıklı harcama davranışları tasarruf edip, hedeflerinize ulaşmanız için yardımcı olabilir. İşte finansal sağlığınızı etkileyebilecek kötü alışkanlıklardan kurtulmak için bazı ipuçları:

PARADURUMU PARADURUMU
Harcama Alışkanlıklarımı Nasıl Değiştirebilirim?

Sağlıklı harcama davranışları tasarruf edip, hedeflerinize ulaşmanız için yardımcı olabilir. İşte finansal sağlığınızı etkileyebilecek kötü alışkanlıklardan kurtulmak için bazı ipuçları:

Kötü harcama alışkanlıkları: Hepimizin birkaç tane var. İyi haber şu ki, biraz çaba ve çok kararlılıkla bu kötü alışkanlıkları daha sağlıklı, davranışlara dönüştürebiliriz. 

Size zarar verebilecek harcama alışkanlıklarını belirleyin

Kendinize bazı sorular sorarak başlayın: Harcamalarınızı takip ediyor musunuz? Satın aldığınız alışverişlerde kredi kartı ile ödeme yapma alışkanlığınız var mı? Stresli veya üzgün hissettiğinizde ne sıklıkla “alışveriş” yapıyorsunuz? Kendinize karşı tamamen dürüst olun.

Harcamalarınızı takip edin

Hali hazırda aylık bir bütçe hazırlama alışkanlığınız yoksa, bu başlamak için iyi bir zaman olabilir. Bütçe, harcamalarınızı takip edebileceğiniz Moneye uygulamasını kullanabilirsiniz. Her harcadığınızda ne satın aldığınızı ve ne kadar harcadığınızı uygulamaya not edin. Aylık harcamalarınızı farklı kategorilere ayırmak, eğlence, yemek, giyim veya teknoloji gibi fazla harcama eğiliminde olduğunuz belirli alanları belirlemenize yardımcı olabilir. En çok parayı nerede harcadığınızı görmek, gelecekte bu alanlarda kesinti yapmanıza yardımcı olabilir veya gereksiz satın alımları yeniden düşünmeniz için size ilham verebilir.

Hedefler belirleyin

Kısa ve uzun vadeli hedefler, kendinizi aşırı harcama potansiyeli olan bir durumda bulduğunuzda öz disipline sahip olmanız için sizi motive edebilir. Yeni bir araba için mi biriktiriyorsunuz? 

Muhtemelen günlük satın alımlarınızın bazılarını yeniden düşüneceksiniz, böylece bu hedefe ulaşmak için birikime devam edebilirsiniz. Hedefleriniz size ait olmalıdır, bu nedenle paranızın kontrolü sizde olmalıdır. Ve unutmayın hedefler ne kadar spesifik olursa o kadar iyidir. Örneğin, kısa vadeli bir hedef "Bu ay online alışveriş yaparken geçen ay yaptığımın yarısını harcayacağım" olabilir. 

Listeli alışveriş yapın

Alışverişe çıkmadan önce, market, kıyafet veya başka bir şey için ihtiyacınız olan ürünlerin bir listesini yapın. Bu, gerekli satın alımları ve sadece istediğiniz öğeleri ayırt etmenize yardımcı olabilir. 

Abonelikler konusunda dikkatli olun

Abone olduğunuz ancak artık kullanmadığınız hizmetleri iptal edebilirsiniz. Hadi biraz daha değerlendirme yapma zamanı. Bu abonelik hizmetlerine gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını veya bunları rahatça iptal edip edemeyeceğinizi belirlemek için oturun ve aylık hesap özetlerinizi kontrol edin. Kullanmıyorsanız, bırakın gitsin.

 

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER