Ara transfer döneminde Avrupa rekoru

Ara transfer dönemi 1 Şubat Pazartesi gecesi sona ermişti. Takımlar son dakika transfer haberlerini de peş peşe açıkladı. Başta 4 büyükler olmak üzere birçok yıldızı takımına kattı.

GASTE24 GASTE24
Ara transfer döneminde Avrupa rekoru

Muhteşem Lig ‘de tarihi bir devre ortası transfer devri geride kaldı. Toplam 118 transferle, bu alanda görülmemiş bir sayıya ulaşıldı. Beş büyük lig (Almanya, İtalya, Fransa, İspanya, İngiltere) ve Türkiye’de toplamda 259 transfer yapılırken, bunların %45,5’i Muhteşem Lig’de gerçekleştirildi. Beş büyük ligde yer alan toplam 98 kadronun 141 transfere imza atmasına karşın, ligimizde yer alan 21 ekip, 118 transfere noktayı koymayı başararak rekor kırdı.

SON 10 YILIN TRANSFER REKORU

Devre ortası transferlerinde de son 10 yılın tepesine çıkıldı. Takım başına 5,6 transfer gerçekleştirilirken, bu orana en fazla yaklaşılan dönem ekip başına 5,1 transfer yapılan 2013-14 dönemi olmuştu. Öte yandan son 10 yılda beş büyük lig ve Harika Lig hesaba katıldığında da yeniden en fazla transfer yapılan periyot bu dönem oldu. Bu döneme en fazla yaklaşan lig ise 2012-2013 dönemi devre ortasında 108 transferin yapıldığı İtalya Serie A oldu.

BORÇ DA ARTTI TRANSFERLER DE

Antalyaspor’un yasak nedeniyle atak yapamadığı orta transferde gruplarımız 23.8 milyon Euro öderken, sattığı isimlere ise 18.1 milyon Euro ödedi. Gruplarımız tekrar ziyan etmekten kurtulamadı ve 5.7 milyon Euro eksi yazdı.

Fanatik

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER