Rusya'dan flaş Karadeniz kararı: Erişime kapattılar!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden ve tüm bölgeyi etkileyen gerilimde flaş bir gelişme yaşandı. Rusya, Karadeniz'in üç bölgesine erişimi kapattı. Devlet Başkanı Putin de son yaptığı açıklamada ülkelerin 'dostça olmayan' eylemlerine karşı tedbir kararı alındığını açıklamıştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rusya'dan flaş Karadeniz kararı: Erişime kapattılar!

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden Donbas krizinde tansiyon düşmek bilmiyor. İki ülke de sınıra askeri yığınağa devam ederken NATO ve ABD'de de kriz hakkında peş peşe flaş açıklamalarda bulunuyor. Askeri uzmanlar belgedeki gerilimin bir savaşa neden olabileceği uyarısında bulunuyor.

Öte yandan Rusya önce Kırım'daki güçlerini geri çekerek Ukrayna sınırı yakınlarında bulunan askeri birliklerin kalıcı üslerine geri göndermeye başladığını duyurmuş, Rusya'nın bu kararını değerlendiren Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, 'Rus birliklerinin üslerine dönmesi Donbas'taki krizi çözmek için yeterli değil' demişti.Rusya'dan flaş Karadeniz kararı: Erişime kapattılar! - Resim : 1Yaşanan bu gelişmelerin ardından Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Karadeniz'e kıyısı olan üç bölgesini diğer ülkelerin savaş gemileri dahil olmak üzere ‘ticari olmayan tüm gemilere’ kapatacağını duyurdu.

Bugün akşam saat 21.00’den itibaren başlayacak sınırlamaların 31 Ekim’e kadar yaklaşık 6 ay süreceğini ifade eden Savunma Bakanlığı, bu tarihlerde Rus donanmasının deniz tatbikatlarına da başlayacağını duyurdu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER