İstanbul'un göbeğinde define kazısı yaptılar!

Avcılar’da TEM Otoyolu’nun yanında define kazısı yaptığı belirlenen 2 kişi yakalandı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Burası Bathonea antik kentinin devamı. Çok ciddi bir kazı yapılmış." dedi. Hançerli, "Biz Müze Müdürlüğü'ne bilgi verdik. Çünkü burada belki bir tarihi eser bulmuş olabilirler" diye konuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İstanbul'un göbeğinde define kazısı yaptılar!

TEM Otoyolu’nun Avcılar Tahtakale mevkiinin yan tarafından boş arazide jenaratör çalıştırıldığını fark eden vatandaşlar durumu Avcılar Belediyesi'ne bildirdi. Olay yerine gelen zabıta ekipleri bir jeneratörün çalıştığını fark edince çevreyi araştırmaya başladı. Jeneratörün yaklaşık 4 metre ilerisinde bir çukur kazıldığını ve içinde birilerinin olduğunu fark eden ekipler, durumu hemen polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, kazılan 7 metrelik çukurda define aradıkları öğrenilen 2 kişiyi çıkartarak , ifadeleri alınmak üzere karakola götürdü. Olay yerine Kültür Müdürlüğü’ne bağlı yetkililer çağrıldı. Kazının yapıldığı alanda Müze Müdürlüğü ve AFAD ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

İstanbul'un göbeğinde define kazısı yaptılar! - Resim : 1

"ÇOK CİDDİ BİR KAZI YAPILMIŞ"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER