Afet bölgelerinde yaralar TOKİ eliyle sarılıyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı "Bütün doğal afetlerde olduğu gibi yangından sonra da yaraların sarılması için TOKİ, yapı inşaatı sorumluluğunu yerine getiriyor. Bunun haricinde borçlandırma, sözleşme imzalatma ve hak sahibi belirleme gibi diğer işler ise sorumlu ilgili diğer kurumlar tarafından yerine getiriliyor" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Afet bölgelerinde yaralar TOKİ eliyle sarılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bütün doğal afetlerde olduğu gibi yangından sonra da yaraların sarılması için idarenin yapı inşaatı sorumluluğunu yerine getirdiğini bildirdi.

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada Türkiye'nin dört bir yanında sosyal konuttan kentsel dönüşüme, sosyal donatıdan millet bahçesine kadar pek çok proje hayata geçirilirken, bir yandan da deprem, sel, heyelan ve yangın gibi afetlerden sonra ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşların yaralarının sarıldığı belirtildi.

Afetlerden sonra inşaat yapım işleri TOKİ tarafından yürütülürken, hak sahibi belirleme, borçlandırma veya afetzedelere sözleşme imzalatma gibi işlemler ise diğer ilgili kurumlarca gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, bu kapsamda Elazığ ve Malatya'da yapımını tamamladığı deprem konutlarını çok kısa bir sürede teslim eden TOKİ'nin, Giresun'da yaşanan sel sonrası konut ve dükkanların inşasına başladığı, Dereli ve Doğankent'teki projelerin tamamlanma aşamasına geldiği, İzmir depreminden etkilenen bölgelerde de inşa çalışmalarının hızla devam ettiği bildirildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER