Gram gram sanat yatırımı

Artık milyonlarca liralık sanat eserlerine yatırım yapmak isteyenler bu eserlerden istedikleri ölçüde pay alabiliyor. Önce koleksiyonerle bir sözleşme imzalanıyor. Eksper esere değer biçiyor. Eser sigortalanıyor. Güvence altına alınan eser blockchain teknolojisi üzerinden oluşturulan tokenlerle satışa çıkarılıyor. Böylece yatırımcılar sanat eserlerinden istediği ölçüde pay almış oluyor. Tablonun değeri artınca yatırımcı da kazanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gram gram sanat yatırımı

ODTÜ Teknokent’te faaliyet gösteren bir girişim olan Artıox ile değeri milyonları bulan satan eserleri bir anlamda halka arz ediliyor. Sanat pazarı hacminin 64 milyar dolara ulaştığını belirten Artiox Kurucu Ortağı Tuncay Dakdevir, “Biz bu platformu bir kitlenin sanat eserlerine dahil olması amacı ile kurduk. Bir eser satışa çıkarılmadan önce gerekli tüm kontroller yapılıyor. Oluşturulan tokenlerin tamamı bir varlığa dayalı. Eserin tamamı halka arz olursa tablo bizim bünyemizde koruma altına alınıp sigortalanıyor. Yüzde 49’u satışa çıkarılırsa ilgili koleksiyoner ya da müze bünyesinde sigortalanarak koruma altına alınıyor” ifadelerini kullandı.

Gram gram sanat yatırımı - Resim : 1

HEDEF ODTÜ’DEN LONDRA’YA

Platform üzerinden şimdiye kadar Yalçın Gökçebağ, Ahmet Güneştekin ve Devrim Erbil gibi isimlere tabloların satıldığını belirten Dakdevir, “Sistem üzerinden sadece yağlı boya çalışmalarını satıyoruz. Çünkü bu eserler çok daha fazla ömre sahip” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER