Biz çıkamıyorsak, sokaklar bize gelsin

Salgın bizi favori sokak lezzetlerimizden de kopardı. Birçok insan hijyen kaygısıyla bu yemeklerden uzak duruyor. Geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin en popüler 10 sokak yemeğini sıralayınca bu lezzetlerin evde hazırlanıp hazırlanamayacağını merak ettik. Ünlü şeflerin ve restoranların kapılarını çaldık. Tarifler derledik...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Biz çıkamıyorsak, sokaklar bize gelsin

Sokakların yemek kültürü lüks restoranların menülerine kadar uzandı. Son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ülkemizi tanıttığı internet sitesi ‘Go Turkey’de de sokak yemeklerimize yer veren bir liste yayımlanmıştı. Bu sıralamada pandemi nedeniyle tüketmeye çekindiğimiz lezzetler de var. Ama özlem duyduğumuz bu yemekleri evde de yapmak mümkün.

BALIK EKMEK

TRC American Diner’ın kurucusu ve şefi Ali Dövenci’den... (1-2 KİŞİLİK)

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER