'Aşı var diye olacak değilim' 1,3 milyarlık Hindistan'ın koronavirüsle imtihanı

Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan, koronavirüsün de en çok can aldığı ülkelerden biri. Buna rağmen halkın önemli bir kısmı ne aşı olmayı önemsiyor ne de maske takmayı. Gelin, Hindistan'ın Covid hikayesine göz atalım...

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Aşı var diye olacak değilim' 1,3 milyarlık Hindistan'ın koronavirüsle imtihanı

"1,3 milyar insanı nasıl aşılarsınız?" Hindistanlı gazeteci Alia Allana'nın 15 Mart'ta New York Times'da yayımlanan makalesinin başlığı bu. Soru çok dikkat çekici, cevabını vermek ise çok zor. Dünyanın ikinci en kalabalık ülkesi olan Hindistan bir yandan yeniden hızla artan koronavirüs vakalarıyla boğuşurken, bir yandan da vatandaşlarını hızla aşılamak için adımlar atmaya çalışıyor. Ancak ülkenin önündeki diğer engeller de en az nüfusu kadar büyük.

Hindistan, yakın zamana kadar koronavirüs nedeniyle en fazla ölümün yaşandığı ülkeler sıralamasında ABD'nin ardından ikinci sıradaydı. Brezilya'daki ölü sayılarının dehşet verici noktalara ulaşmasıyla, Hindistan bir alt sıraya indi ama ortada sevinilecek hiçbir şey yok. Çünkü işler böyle giderse liste yakın zamanda yine değişebilir.

Hindistan'da günlük yeni vaka sayıları 16 Eylül tarihinde 97.894 kişiyle zirveye ulaşmış sonrasında grafik düzenli bir iniş sergilemişti. Şubat sonunda etkisini göstermeye başlayan ikinci dalga, Covid-19'la mücadelede kazanılan başarıları tersine çevirmeye başladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER