için kaldı

İtalya skandal haberle çalkalandı... Yoğun bakımda yer açmak için hastalarını öldürdü!

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya'da hastanelerdeki doluluk oranları ürkütücü boyutlarda seyretmeye devam ediyor. Ülkenin kuzeyindeki Brescia kentinde bir doktorun hastalarını yüksek doz ilaçla öldürmesi büyük yankı buldu. Doktorun işlediği bu cinayetlerin sebebi ise kan dondurdu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İtalya skandal haberle çalkalandı... Yoğun bakımda yer açmak için hastalarını öldürdü!

İtalya'da bir doktorun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sırasında hastanesindeki yoğun bakım ünitesinde yer açmak için 2 hastasını yüksek doz anestezik ilaç vererek öldürdüğü ileri sürüldü.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, ülkenin kuzeyindeki Brescia kentindeki Montichiari Hastanesi acil servisi sorumlusu Doktor Carlo Mosca, yatak kapasitesi dolan hastanede yer açmak için 61 yaşındaki Natale Bassi ve 80 yaşındaki Angelo Paletti'yi yüksek doz anestezik ilaçla öldürdü.

Söz konusu olay, hemşirelerin Whatsapp mesajlarında yer alan "Ben, bir hastayı sırf yataklarda yer açmak için öldüremem." ifadeleri üzerine başlayan soruşturmayla ortaya çıktı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER