iPhone 12 bir tek Türkiye'de satmadı! Neden acaba?

Yeni bir rapor, iPhone 12 serisinin 2021 yılının ilk çeyreğinde iPhone 11'in 2020'de aynı noktada olduğundan daha fazla aktif kullanıcıya sahip olduğunu iddia ediyor. Ancak Türkiye için durum böyle değil.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
iPhone 12 bir tek Türkiye'de satmadı! Neden acaba?

Apple, COVID-19 salgını nedeniyle iPhone 12 serisi akıllı telefonlarını normal zaman diliminden biraz daha geç piyasaya sürdü. Şirket, cihazlar için satışların geç başlamasına rağmen, etkileyici bir büyüme kaydetmeyi başardı.

Counterpoint Research'ün en son raporuna göre, iPhone 12 serisi, bu yılın ilk çeyreğinde, iPhone 11 serisinin geçen yılın aynı döneminde sahip olduğu aktif kullanıcılara kıyasla daha fazla aktif kullanıcıya sahipti. 2020'nin ilk çeyreği itibarıyla iPhone 11'in toplam aktif iPhone kullanıcısı payının yüzde 15, iPhone 12'nin payının ise yüzde 16 olduğunu ekliyor. Ayrıca rapor, “iPhone 11 serisi yalnızca piyasaya sürüldükten sonraki ilk günlerde iyi performans göstermedi, aynı zamanda iPhone 12 serisi piyasaya sürüldükten sonra da önemli bir süre boyunca ivmesini korudu. XS serisi 2020'nin ilk çeyreğinde kurulu tabanın %21'ini oluşturuyordu, ancak iPhone 11 serisi 2021'in ilk çeyreğinde %25'ini oluşturuyordu ve bu da %4 puan fark gösteriyordu." diye ekliyor.

iPhone 12 bir tek Türkiye'de satmadı! Neden acaba? - Resim : 1

iPhone 12 Türkiye'de beklenen başarıyı yakalamadı

Apple iPhone 11 Pro ve Pro Max'in kurulu tabanı, 2020'nin ilk çeyreğinde iPhone 12 Pro ve Pro Max'in 2021'in ilk çeyreğindeki yüzde 54'üne kıyasla yüzde 44'ü oluşturdu. Öncekilerle karşılaştırıldığında, iPhone 12 serisi Pro modelleri daha farklı özelliklere sahip. Counterpoint'e göre, iPhone'ların genel kullanıcı tabanı geçen yıl yüzde 2 arttı, ancak Apple'ın iPhone satış rakamlarını açıklamayı bırakması göz önüne alındığında bu durum doğrulanamaz.

Görünen o ki iPhone 12 yeni tasarımı ve güçlü işlemcisi ile Avrupa ve ABD'de başarılı satış rakamlarına ulaşmış durumda. Hatta Asya tarafından gelen raporlarda bile telefonun satış tarafında selefinden iyi bir performans sergilediği görülüyor. Lakin iş Türkiye'ye geldiğinde durum biraz farklılaşıyor. Keza şu anda dışarı çıktığınızda iPhone 12 kullanan çok fazla kişiye rastlamanız mümkün değil. Görünen o ki iPhone 12 yalnızca Türkiye'de satmamış.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER