Veli ve öğretmenlere 'aşı'yı sorduk

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘koronavirüs önlemleri rehberi’ okullara yollandı. Rehberde önerilen önlemler arasında öğretmelerin aşı olması, olmayanların haftada iki kez PCR testi yaptırması da bulunuyor. Veliler için test zorunluluğu henüz yok. Aralarında öğretmenlerin de olduğu velilere aşı konusundaki yol haritalarını sorduk...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Veli ve öğretmenlere 'aşı'yı sorduk

Aşısız öğretmen ve diğer eğitim personelinden haftada iki kez PCR testi isteneceğini daha önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Bu önlem, akıllara “Aşı olmayan velilerden de test istenecek mi” sorusunu getirdi. Okullara gönderilen “COVID-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi” şimdilik öğretmenlere yönelik. Velilerle ilgili bir kısıtlama bulunmuyor. Diğer yandan 15 yaş üstü öğrenciler de isterlerse aşı olabiliyor. 12-15 yaş arası içinse bir kronik rahatsızlık söz konusu değilse şimdilik aşı uygulaması söz konusu değil. Peki okullar 6 Eylül’de de tüm kademeleriyle açılmaya hazırlanırken velilerin aşı hakkında tutumları ne? Çocuklarını okula yollamada kaygıları var mı?

ENDİŞE DUYUYORUM

Özlem Şahin Cenik (39 yaşında, öğretmen, 6 yaşında oğlu var): “Bir veli olarak aşı olmayan velilerden endişe duyuyorum. Artık aşıların etkisi kanıtlandı. Çocuklar uzun süredir okuldan uzak, velilerin aşı olmasını olamayanların da okula alınmamasını istiyorum. Ben bütün aşılarımı oldum. Çocuğum bu yıl ilk kez okula gidecekken, sosyalleşecekken salgın yüzünden sekteye uğramasını istemem. Tekrar vakaların artmasını istemiyorum.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER