Aydın Ağaoğlu: Zincir marketlerin geç açılması tüketiciye eziyet olur

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, Ticaret Bakanlığı'nın zincir marketlere yönelik yasa tasarısında yer alan elektronik cihaz satışlarının kısıtlaması ve pazar günleri zincir marketlerin geç açılması maddelerini değerlendirdi.

GASTE24 GASTE24
Aydın Ağaoğlu: Zincir marketlerin geç açılması tüketiciye eziyet olur

Ticaret Bakanlığı'nın alışverişin kurallarını değiştirecek yasa teklifinin tartışmaları kamuoyunda sürerken konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, sadece marketlere getirilecek bazı kısıtlamaların fiyatların dengelenmesi için yeterli olmayacağını savundu.

"Küçük yerlerde elektronik cihazları ucuz fiyata alma imkanını tüketicinin elinden almak onu ortadan kaldırmak sonuçta türeticiye zarar verir." diyen Ağaoğlu, Pazar günleri zincir marketlerin sabahları 11.00'dan önce açılmaması yönündeki düzenlemeyi eleştirdi.

Ağaoğlu, "Düşünün bazı köylerde bakkal çoktan kepenk kapattı. Orada zincir marketlerin şubeleri var. Pazar sabah kahvaltılık almaya gidecek vatandaş 11'e kadar o kapıda beklemek zorunda kalmamalı. Ayrıca bir marketten temizlik malzemesi ihtiyaçlarını gıda ihtiyaçlarını kırtasiye ihtiyaçlarını sebze-meyve alan vatandaş, çıkarken tütün mamulü isteyecek, onu da temin edemeyince başka satış noktası arayacak elinde o torbalarla tüketiciye bu da eziyet olabilecek" ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER