Uygur Türkleri işkence ve zulüm altında

2015 yılından itibaren Doğu Türkistan genelinde yoğun bir şekilde kurulmaya başlayan ve sayılarının 1.200’ü geçtiği belirtilen toplama kampları ile bu kamplarda tutulduğu tahmin edilen 3 milyon Uygur Türkü ve burada yaşanan çin zulmü.

GASTE24 GASTE24
Uygur Türkleri işkence ve zulüm altında

Çin'e bağlı Doğu Türkistan'da uluslararası toplumun tepkisini çeken toplama kamplarının ve gizli gözaltı merkezlerinin sayısı her geçen gün hızla artıyor.
Çin hükümetinin çoğu Müslüman Uygur olmak üzere kamplarda tuttuğu bir milyondan fazla etnik azınlığı “mesleki eğitim girişimi” adı altında ideolojik baskıya tabi tuttuğunu ortaya koyuyor. Bizler siz okuyucularımız için yıllardır Çin hükemetinin Uygur Türklerine yaptığı insanlık dışı zulmü haberimizde detaylarıyla anlattık...

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ....

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER