Dünya genelinde bin şirket hedef alındı: Siber korsanlar 70 milyon $ istedi

ABD ve Avrupa’da siber saldırılar düzenleyen ‘REvil’ isimli siber korsan şebekesi, verilere yeniden erişim için 70 milyon dolarlık bitcoin fidye talep etti. Binden fazla şirket etkilendi. İsveç’te bir market zinciri kepenk indirdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünya genelinde bin şirket hedef alındı: Siber korsanlar 70 milyon $ istedi

KÜRESEL bilişim hizmetleri dünyasında yeni bir siber saldırı, başta ABD’dekiler olmak üzere çok sayıda şirketin faaliyetine darbe vurdu. Siber saldırıları Rusya bağlantılı “REvil” adlı fidye yazılım şebekesi üstlendi. Geçen ay sonunda rapor edilen siber saldırıların ardından fidye yazılım şebekesi, firmaların bilgilerine tekrar erişebilmesi için 70 milyon dolar (606 milyon TL) değerinde bitcoin talep etti.

‘MUTLU BLOG’DA DUYURU

Şebeke, “Happy Blog” (Mutlu Blog) adlı web sitesinde fidye talebini yayımlayarak, talebi kabul edilirse “bir saatten az bir süre içerisinde şirketlerin verilerine yeniden erişebileceğini” duyurdu. Slovakya merkezli ünlü bilişim güvenlik şirketi ESET’in güvenlik araştırmaları raporuna göre 10’dan fazla ülkenin siber saldırıdan etkilendi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER