için kaldı

İsrail, Filistin köyünü askeri bölge ilan etti

İsrail, Filistin topraklarında bulunan Humsa el-Favka köyünü askeri bölge ilan edip burada yaşayan toprak sahibi yerleşik halkı evlerinden ve topraklarından çıkarmaya çalışıyor.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
İsrail, Filistin köyünü askeri bölge ilan etti

Filistin yönetimine bağlı Kuzey Ağvar ve Tabus Yerleşim Birimleri Dosyası Sorumlusu Mutez Beşarat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Humsa el-Favka'daki evleri yıkmaya başlayan İsrail güçlerinin köye bugün de baskın düzenlediğini söyledi.

İsrail güçlerinin köy sakinlerine bölgeyi derhal terk etmeleri gerektiğini söylediğini belirten Beşarat, aksi durumda köylüleri gözaltına almak ve yerlerinden zorla çıkarmakla tehdit ettiklerini aktardı.

Beşarat, İsrail güçlerinin ayrıca bölgeyi emniyet kordonuna aldığını ve "kapalı askeri bölge" ilan ederek girişleri yasakladığını ifade etti.

Filistinli yetkili, 63 nüfuslu köyde vatandaşlara ait hiçbir şey kalmadığına, İsrail güçlerinin kıyafetlere bile el koyduğuna dikkati çekti.

İsrail'in Humsa el-Favka köy sakinlerini hedef almasını kınayan Beşerat, uluslararası toplumdan acilen duruma müdahale etmesini istedi.

Bölge sakinlerinden onlarcası, köylerinin yıkılmaya başlamasının ardından İsrail güçlerinin onları yerinden etme girişimini reddederek bölgedeki dağa sığındı.

İsrail ordusu dün Humsa el-Favka köyündeki Filistinlilerin evlerini yıkmaya başlamıştı.

Daha önce 4 kere yıkıma maruz kalan Humsa el-Favka köyü, İsrail'in "askeri atış alanı" olarak belirlediği ve 38 bedevi köyünün kısmen ya da tamamen bulunduğu bölgede yer alıyor. İsrail güçlerinin tekrarlayan yıkım eylemlerine maruz kalan köy, Kasım 2020'de tamamen yıkılmıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER