Bahçeşehir-Esenyurt metrosuna ilk adım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mahmutbey ile Bahçeşehir ve Esenyurt’u birbirine bağlayacak 18 kilometrelik metro hattı için çalışmalara törenle başladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bahçeşehir-Esenyurt metrosuna ilk adım

Hattın, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi- Mahmutbey arasındaki ilk bölümünün 2024 yılında açılması planlanıyor. Proje tamamlandığında, Esenyurt’tan Kabataş’a ulaşım 67 dakikaya inecek. Mahmutbey’den başlayarak Esenyurt’a uzanan metro hattı, toplamda 3.5 milyon nüfusa hizmet verecek. Kentin en uzak noktalarından sayılan Esenyurt ve Bahçeşehir, diğer metro hatlarıyla entegreli çalışacak. Hat sayesinde İstanbul şehir içiyle bağlantılı olacak. Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metrosu Mehmet Akif, Halkalı Toplu Konut, Temapark, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi, Tahtakale, Ispartakule, Bahçeşehir, Esenkent ve Ardıçlı duraklarından oluşacak.

BEYLİKDÜZÜ HATTIYLA BİRLEŞECEK

Bağcılar İstasyonu’ndaki törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İncirli- Sefaköy-Beylikdüzü hattında da adımlar attık. Bu hat sayesinde de Beylikdüzü ve Avcılar’a ilk defa metro gelecek. Son durağı Büyükçekmece’yle ilintili olacak. Bu hattımız bittiğinde Mahmutbey-Esenyurt Hattı ile Beylikdüzü-İncirli hattı birleşip, iki hat birbiriyle buluşmuş olacak. Hızray’ı da Beylikdüzü- Esenyurt’dan Sabiha Gökçe’ne kadar yaptığımızda, İstanbul’da yüzbinlerce motorlu taşıt trafiğe çıkmama noktasına gelecek” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER