ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan: "Afganistan'ın geleceği konusunda kimse garanti veremez"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Amerikan askerlerinin çekilmesinden sonra Afganistan'ın geleceğinin nasıl olacağı konusunda garanti veremeyeceklerini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan: "Afganistan'ın geleceği konusunda kimse garanti veremez"

ABD'nin 11 Eylül'e kadar Afganistan'daki askerlerini geri çekeceği açıklaması tartışılırken, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Fox News kanalında konuyu değerlendirdi.

Sullivan, gerekli istişarelerin sonucunda bu kararın alındığını kaydederek, Başkan Joe Biden'ın yeniden ABD askerlerini Afganistan'a gönderme gibi bir niyetinin olmadığını söyledi.

2011'de Amerikan askerlerinin çekildiği Irak'ta daha sonra DEAŞ terör örgütünün ortaya çıktığı hatırlatılan Sullivan, Afganistan'da da benzer bir senaryonun mümkün olup olmadığı sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER