için kaldı

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, belediye olarak 80 okulun peyzaj çalışmasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

F5HABER F5HABER
Adana Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, belediye olarak 80 okulun peyzaj çalışmasını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı 2 olağan toplantısı Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Aldırmaz, okullarda peyzaj çalışmaları yaptırdıklarını ve okullara her türlü desteği sağlayamaya devam edeceklerini belirterek "80 tane okulun peyzajını yaptık. Bazı okul müdürleri bize teşekküre geldi. Milli Eğitim Müdürlüğünden onlara soruşturma açılmış, öğrendim. Ben İl Milli Eğitim Müdürü'nü aradım ‘Sayın Müdürüm okullar hepimizin, belediye yasasında da hüküm var. Ben buraya yardım etmek mecburiyetindeyim. Eski milli eğitim müdürü, sendika başkanı ve belediye bir protokol yaptık. Siz yapana kadar ben devam edeyim sen yapmaya başlayınca ben çekilirim' dedim. Hangi okul bize müracaat ederse biz yardıma hazırız. İlçe belediyeleri de mutlaka bu duyarlılığı gösterecektir" dedi.

BEKİR SITKI ÖZER, OKULLARDAKİ TEMİZLİK SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Parti (CHP)'li meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer öğretmen sendikasından aldığı raporu meclis üyeleriyle paylaşarak okullardaki temizlik sorunlarına değindi. Özer, özellikle kenar mahallelerdeki okulların temizlik sorunlarının çok fazla olduğunu belirterek "16 Eylül tarihinde okullarımız açılacaktır. Kenar mahallelerdeki okulları lütfen gidip görün gerçekten içler acısı bir durumdadır. Ben ilçe belediye başkanı arkadaşlarımızdan da rica ediyorum. Gerçekten okullarımız çok kötü bir durumda kentin dinamiklerini de işin içine katıyorum. Yani belediyenin olanakları bir yere kadar işi götürebilecek ama Adana Belediyelerinin çok büyük borçlar içinde olduğunu da biliyorum ama ticaret odasının, sanayi odasının diğer insanların örneğin ramazanda koli dağıtan insanları görüyoruz sağ olsunlar teşekkür ederiz ama lütfen çocuklarımızın daha sağlıklı eğitim görebilmeleri için taşın altına ellerini koymalarını bir kez daha buradan belirtiyorum" diye konuştu.

AHMET ASLAN'DAN ŞEHİR MEYDANI TALEBİ

MHP'li Meclis üyesi Ahmet Aslan, birçok şehirde olan şehir meydanlarının Adana'da olmadığına ve bunun estetik açısından eksiklik olduğuna değinerek "Şehirlerin bir kısmında şehir meydanları oluşturulmuş. Fakat Adana'da şehir meydanı yok. Bu bir şekilde kent estetiği açısından eksik bir konu. Ziya Paşa bulvarına çok önem verdiniz. Mesela oranın bir kısmını trafiğe kapatıp o bölgeyi kent meydanı, kent bulvarı haline getirebilirsiniz. Ya da başka projeniz varsa başka şekilde de kent merkezi oluşturabilirsiniz" dedi.

Aslan, ayrıca sürekli olarak aş evi kurulması gerektiği ile ilgili düşüncelerini de dile getirerek "İnsanlar sadece 30 gün mü aç kalıyorlar. Niye bir aş evi kurulmuyor. Niye insanların bir çorba içeceği, başını sokacağı bir aş evimiz yok. 365 gün insanlar 3 öğün yemek yiyorlar. Biz ekmek fabrikamızda bir sürü ekmeği sokağa atıyoruz, ya da birilerine satıyoruz ucuz fiyata. Buradan şunu da söylemek istiyorum ben kendim 1 aylık masrafını karşılamaya razıyım. Yeter ki böyle bir girişimde bulunsunlar" diye konuştu.

ESENDEMİR'DEN "EKMEK" ÇIKIŞI

Gündem dışı söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Esendemir ise, ekmeklerin sarılıp halka verildiği kağıtları eleştirerek "4 sene önce ekmekle ilgili konuştuğumda alternatif ekmek üzerine arkadaşları bilgilendirmiştim. Alternatif ekmek üretecekmişsiniz teşekkür ediyorum ama ekmeği eğer ki petrokimya tesisi ile boyanan kağıtlara sarıp verecekseniz Adana'nın halkını zehirlemeye hakkınız yok diyorum. Hiçbir gıda maddesi boya ile basılmış bir yayınla ekmeğe sarılamaz. Bu insanlar bu ekmeği yiyorlar. Kese kağıdı şeklinde olursa daha iyi olur Adana halkı zehirlenmemelidir" şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER