için kaldı

Muğla'da 3 bölge 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi

Muğla Ortaca-Sarıgerme ve Dalaman Doğal Sit alanı "Kesin Korunacak Hassas Alan" olarak belirlendi. Resmi Gazete'de yayınlanan bu kararla birlikte doğal sit alanında çivi dahi çakılamayacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Muğla'da 3 bölge 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi

4 Mayıs 2020 tarihinde Resmî Gazetede yayınlanan 2492 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı'nda şöyle denildi: "Muğla ili Ortaca ve Dalaman İlçeleri sınırları içerisinde bulunan Ortaca-Sarıgerme-Dalaman Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edilmesine 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir"

Muğla'da 3 bölge 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi - Resim : 1

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: "İklim değişikliğine tampon oluşturacak ekolojik özellikleriyle birlikte caretta carettaların yumurtlama alanları başta olmak üzere birçok nadir türe ev sahipliği yapan Ortaca-Sarıgerme-Dalaman Doğal Sit Alanı, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edildi. Bölgede yapılaşmanın önüne geçip bir çivi dahi çakılmasına engel olacak bu karar, Ortaca ve Dalaman'da halk ve çevreciler tarafından olumlu karşılandı.

Kararın doğru olduğunu söyleyen Sarıgerme Muhtarı Musa Varol, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bölgemiz için aldığı karar gayet doğru bir karardır. Olumlu karşılıyoruz. Sahillerimiz kesinlikle korunacaktır. Bu bölgede çöl zakkumları bulunmakta ve nesli koruma altında olduğu için alınan karar çok yerindedir" dedi SARÇED (Sarıgerme Çevre Koruma Derneği) Başkanı Cengiz İlhan ise şunları söyledi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER