Yaşanabilir kentler için sen de ‘Şehrine Ses Ver’

Daha yaşanabilir kentler için geleceği yerel halkla birlikte tasarlama hayaliyle yola çıkan ‘Şehrine Ses Ver’ projesi, eğlenceli infografiklerle kentlilerde farkındalık yaratmaya çalışıyor. Kent araştırmalarına yeni bir soluk kazandıran platformu ve projelerini mercek altına aldık.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yaşanabilir kentler için sen de ‘Şehrine Ses Ver’

İstanbul yıllardır yoğun nüfus yığılması, sosyal bilinçsizlik, arz-talep ilişkisindeki kopukluklar gibi sebeplerden dolayı, kentsel dönüşümle beraber yüz değiştiriyor. Yenilenen binalarla birlikte sokakların ve caddelerin görüntüsü değişiyor.

Farklı kültürlerin yaşadığı mahalleler ve semtler de bu değişimden nasibini alıyor...

Uzun yıllar süresince oluşmuş köklü mahalle kimliklerinin birçoğu kayboluyor ya da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Yitirilen kültür, değişen doku yaşanmışlıkları siliyor; zamansal, mekânsal ve toplumsal olarak kopukluklara neden oluyor. Nüfusu her geçen yıl hızla artan İstanbul’da yaşamak gün geçtikçe zorlaşıyor. Tam da bu noktada tüm bunları kendine dert edinen ‘Şehrine Ses Ver’ kentin çarpık görüntüsüne güneş gibi doğuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER