için kaldı

Buğday tarlalarında gelinciklerin görsel şöleni

HATAY'da buğday tarlalarını kaplayan gelincik çiçekleri, görsel şölen oluşturdu. Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde tarlalara girenler, çiçeklerin arasında fotoğraflar çekilip, görselliği ölümsüzleştiriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Buğday tarlalarında gelinciklerin görsel şöleni

Kentin kırsal bölgelerinde boy vermeye başlayan buğdayların arasında kendiliğinden yetişen gelincikler, görsel şölen oluşturdu. Gelinciklerin, kapladığı alanın az olması nedeniyle buğdaya pek zararı olmadığı belirtildi.

Yüksek Ziraat Mühendisi Mustafa Şanverdi, şubat ayında tüm arazilerde yabancı otla mücadele edildiğini söyleyerek, “Gelincik çiçeği de bu yabancı ot mücadelesi kapsamındadır. Ancak bereketli Amik Ovası’nda yapılan mücadele sırasında az da olsa bazı bölümler ilaçlanmamış ya da az ilaçlanmış olabilir. Bu nedenle gelincik çiçeği de yetişiyor. Çok geniş alanları kaplamadığı için buğdayın hasadında ve rekoltesinde herhangi bir zararı olmayacaktır" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER