İdlibliler Suriye tarafında tutuluyor: 215 bin insan sınıra yığıldı

Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj, İdlib’de saldırılar nedeniyle son 2 günde 10 bin sivilin Türkiye sınırına göç ettiğini açıkladı. Sayı kasımdan beri 215 bini buldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İdlibliler Suriye tarafında tutuluyor: 215 bin insan sınıra yığıldı

Rusya destekli Esad rejiminin İdlib’in güneydoğusuna saldırılarını arttırması nedeniyle kasım ayından bu yana 215 bin sivil Türkiye sınırına yakın bölgelere ve terörden arındırılan Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı bölgelerine göç etti. Suriyelilerin Türkiye’ye girmesine izin verilmezken buradaki kamplara yerleştiriliyor ya da kendi imkânlarıyla çadır kuruyorlar.

İç savaştan önce 1.5 milyon Suriyelinin yaşadığı İdlib vilayetinin nüfusu, Esad rejiminin saldırılarıyla muhalif güçlerin topraklarını kaybetmesi üzerine oluşan iç göçle 4 milyona ulaşmıştı. Esad karşıtı sivillerin ve muhaliflerin son kalesi haline gelen İdlib’de ateşkes kararına rağmen Rusya ve rejim bombardımanı son günlerde şiddetlendi. İdlib’in güneydoğusundaki Maaret El Numan ve Serakip ilçelerine savaş uçaklarıyla yapılan bombardıman nedeniyle her gün onlarca sivil hayatını kaybederken, binlerce kişi de yollara düşmek zorunda kaldı. Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj, saldırılar nedeniyle son 2 günde en az 10 bin sivilin daha sınıra doğru göç ettiğini söyledi. Sayı kasım ayı başından beri 215 bini buldu.

ÇADIR KURUYORLAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER