'İki Kule'nin savaşçıları

Ankara Şehir Hastanesi, COVID-19’lu hastalar için ‘iki kule’ olarak adlandırılan yoğun bakım servisleri oluşturdu. 4 bini doktor 11 bin sağlık çalışanının görev aldığı hastaneye yatan hastaların büyük çoğunluğu iyileşti. Pandemi kulelerinin kapıları ilk kez Hürriyet için aralandı...

HÜRRİYET HÜRRİYET
'İki Kule'nin savaşçıları

COVID-19’un Türkiye’de ilk görüldüğü 11 Mart gününden itibaren sağlık personeli için hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Tüm gün çalışan, evlerine gidip sevdiklerine sarılamayan sağlık çalışanları, virüs kapıp iyileştikten sonra bile hemen görev yerlerine dönerek hasta tedavi etmeyi sürdürdü.

SAĞLIK ORDUSU

'İki Kule'nin savaşçıları - Resim : 1

COVID-19’lu hastaların tedavisinin sürdüğü en önemli merkezlerden biri de başkentteki Bilkent Şehir Hastanesi. Bu dev hastane ilk kez kapılarını Hürriyet’e açtı. Ankara Şehir Hastanesi’nde 4 bini doktor 11 bin sağlık personeli görev yapıyor. Burada koronavirüslü hastalar için pandemi kuleleri oluşturuldu. Salgın nedeniyle personelin birçoğu eğitilerek bu kulelerdeki COVID-19’lu hastaların kaldığı yoğun bakımlarda ve belirlenen pandemi servislerinde görev almaya başladı. Tüm yükü paylaşmaya çalışan sağlık çalışanları, görev süreleri dolduktan sonra, pandemi bölümünün en alt katında yer alan bölümlerde duş alıp, hastane kıyafetlerini yine buradaki çamaşırhanelerde yıkatıp, kurutup bir gün sonraya hazırlanıyorlar.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER