Son dakika haberler: İl Sağlık Müdürü Memişoğlu: Vaka sayıları şu andaki sistemimizi zorlayacak seviyede değil

İSTANBUL İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kovid salgınıyla mücadelede İstanbul'da Nisan-Mayıs ayında gösterilen başarının sürdürülebilmesi için hız kesmediklerini ve vaka sayıları ile hastanelerdeki doluluk oranlarının endişe yaratacak düzeyde olmadığını söyledi. Prof. Dr. Memişoğlu, "Eylül-Ekim ayında çok artış olacağı yönünde endişeler var. Yeni açılan hastanelerimizle kapasitemize 7 bine yakın normal, 3 bine yakın da yoğun bakım yatağı eklendi. Sistem olarak yetersizlik söz konusu değil ancak biz vatandaşlarımızın hastalanmasını, sağlık çalışanlarının özverilerinin karşılıksız kalmamasını istiyoruz" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika haberler: İl Sağlık Müdürü Memişoğlu: Vaka sayıları şu andaki sistemimizi zorlayacak seviyede değil

Kovid-19 pandemisinin başladığı ilk aylardan bu yana binlerce kişilik sağlık ordusu ile büyük bir mücadele verildiğini söyleyen İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, pandemide ikinci dalga endişeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, "İstanbul'da Nisan-Mayıs ayında çok büyük bir mücadele ile başarılı bir süreç yönetildi. Benim hep söylediğim şey, başarılı olmak kadar başarıyı sürdürmek de önemli. Onun için biz işin peşini hiç bırakmadık, salgınla mücadelemizi hiç aksaklık olmadan sürdürdük. İlçe müdürlerimiz, hastane başhekimlerimiz de dahil, bütün sağlık çalışanları İstanbul'da büyük bir özveriyle süreci çok iyi yürüttük. Ben açıkçası hem onların yöneticisi olarak, hem bir vatandaş olarak hepsine çok teşekkür ediyorum. İstanbul'da vaka sayıları şu andaki sistemimizi zorlayacak bir seviyede değil. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Yoğun bakım yataklarımızda olsun, normal servis yataklarımızda olsun, Nisan Mayıs'ta bundan çok daha yüksek olan sayıları bile rahatlıkla yönetebildik. Her türlü sağlık hizmetini sunabilir haldeydik" dedi.

"400 MİLYON MASKE 300 BİN DOZ İLAÇ ÜCRETSİZ DAĞITILDI"

Salgının başladığı Mart ayından bu yana sadece İstanbul'da sağlık çalışanlarına 400 milyon maske dağıtıldığını, 300 bin doz ilacın da vatandaşlara ücretsiz ulaştırıldığının altını çizen Prof. Dr. Memişoğlu, şunları söyledi: 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER