Akıncı TİHA ilk kez uçtu!

Akıncı TİHA İnsansız Hava Aracı ilk kez gökyüzü ile buluştu ve testleri başarı ile tamamladı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Akıncı TİHA ilk kez uçtu!

Akıncı İHA, Türk savunmasında kullanılan Bayraktar insansız hava aracının gelişmiş bir versiyonu olarak tasarlandı. Bin 350 kilo yük taşıyabilen Akıncı, yerli imkanlarla üretildi.

Akıncı TİHA ilk kez uçtu!

40 bin feet irtifaya kadar çıkabilen Akıncı, 24 saat havada kalabiliyor. Bu özellikleriyle savaş uçaklarının yaptığı bazı görevleri de gerçekleştirebiliyor. 20 metre kanat açıklığına sahip Akıncı, Cirit, Bozok, Gökdoğan ve Bozdoğan gibi yerli mühimmatlarla donatılacak.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesaplarından AKINCI TİHA’nın gökyüzüyle buluştuğu ilk uçuş görüntülerini paylaştı.

Selçuk Bayraktar, yaptığı paylaşımda, “TİHA-Tutku, İnanç, Hayal, Azim. Bayraktar AKINCI TİHA sizlerin dualarıyla bugün ilk kez gökyüzüyle buluştu. Destek veren ve bizlerden duasını esirgemeyen Milletimize teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER