için kaldı

“Yeni nesil harçlık ile güvenli ve sağlıklı kantin alışverişi imkanı”

Elektronik para kuruluşu Papara, yeni nesil harçlık kartı Edu Card ile, öğrencinin yanında nakit para taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırdıklarına ve bu sayede de, kâğıt veya madeni para ile bulaşan hastalık riskinin de önüne geçmeyi hedeflediklerini duyurdu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
“Yeni nesil harçlık ile güvenli ve sağlıklı kantin alışverişi imkanı”

Papara’nın ilk olarak İstanbul’da başlattığı ve Türkiye’ye yaymayı amaçladığı ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yeni nesil ücretsiz harçlık kartı Papara, Edu Card ile, öğrencilerin, kağıt veya madeni para ile alışveriş yapmak zorunda kalmayıp, ödemelerini temassız bir şekilde gerçekleştirebilmesine olanak sağladığına dikkat çekti. Kart hakkında yapılan bilgilendirmede velilerin de kendi Papara hesaplarından öğrencilerinin yaptığı harcamaları anlık olarak takip edebileceğine vurgu yapıldı. Uygulamanın öğrenciler için de küçük yaşlardan itibaren finansal okur-yazarlık konusunda sağlam bir temel atmasına katkı sağladığını dile getiren Papara CEO’su Ahmed Faruk Karslı, “Bu proje, COVID-19 salgınından çok önce başladı ama Türkiye genelinde etkili olan pandemi sürecinde oldukça önemli hale geldi. Biz ekip olarak bu riskin her zaman farkındaydık ve maalesef COVID-19 da bizim bu yaklaşımımızı haklı çıkardı” dedi.

TEMASSIZ ÖDEME İLE HASTALIK RİSKİ AZALIYOR

Veliler ve öğrencilerin geçen yıl uygulanan sistemden çok memnun kaldığını belirten Papara CEO’su Ahmed Faruk Karslı, “EDU Card’lar ile öğrencilerimizin nakit kullanmadan günlük harcamalarını temassız gerçekleştirmesini, böylece kâğıt veya madeni para ile bulaşan bakteri ve virüslerden uzak durmasını sağlıyoruz. Veliler de çocuklarının harcamalarını elektronik ortamda takip edip, gerekli olduğu takdirde kendi hesaplarından öğrencilerinin hesaplarına 7/24 ücretsiz harçlık gönderebilir. Dilerlerse günlük, haftalık veya aylık olarak harçlık talimatı da verebilirler” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER