Sağlık Bakanlığından kapalı ofis ve iş yerleri için Kovid-19 uyarıları

Sağlık Bakanlığınca, kapalı iş yerleri ve ofislerde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınması gereken önlemlere ilişkin broşür hazırlandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sağlık Bakanlığından kapalı ofis ve iş yerleri için Kovid-19 uyarıları

Broşürde fabrika, market, atölye, plaza gibi çalışma alanlarının kapalı iş yeri ve ofis kapsamına girdiği hatırlatıldı.

Kapalı iş yeri ve ofis ortamlarının sık sık havalandırılması, bunun pencerelerin açılarak yapılması, merkezi havalandırma sistemleri bulunan iş yerlerinin havalandırmasının temiz hava sirkülasyonunun sağlayacak şekilde düzenlenmesi, sistemlerin bakımı ve filtre değişimlerinin üretici firma önerileri doğrultusunda yapılması gerektiği ifade edildi.

İş yerlerinde ultraviyole cihazları ile hava ve yüzey dezenfeksiyonu yapılması önerilmezken çalışanlar arasında en az bir metre mesafe olmasının sağlanması ve personelin maske takması gerektiği vurgulandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER