NASA, Jüpiter'de oldukça büyük bir kasırga keşfetti!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Jüpiter’i gözlemleyen uzay aracı Juno uzay aracı, Jüpiter’in güney kutbunda oldukça büyük bir kasırga keşfetti.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
NASA, Jüpiter'de oldukça büyük bir kasırga keşfetti!

NASA, Jüpiter’i gözlemlemek için görev alan uzay aracı Juno uzay aracının, Jüpiter’in güney kutbunda oldukça büyük bir kasırga keşfettiğini açıkladı.

NASA, Jüpiter'de oldukça büyük bir kasırga keşfetti!

Nasa'nın bir süredir Jüpiter üzerinde incelemelerini sürdürdüğü uzay aracı Juno, 3 Kasım 2019 tarihinde Jüpiter’in 3 bin 500 kilometre uzağında gezegen hakkında veri toplamaya çalışıyordu, ancak bilim insanları Juno’nun, Jüpiter’in yörüngesinin gölge taraflara doğru itildiğini fark etti. Bu durum hiç de istenen bir durum değildi, çünkü Juno çalışmalarını güneş enerjisinden almış olduğu enerji ile devam ettiriyordu.

NASA, Jüpiter'de oldukça büyük bir kasırga keşfetti! - Resim : 1

Bilim insanları Juno’nun, Jüpiter’in yörüngesinin gölge taraflara doğru itilmesine neden olan şeyin ise gezegende meydana gelen devasa kasırgalar olduğunu açıkladı.

Juno ekibinde yer alan Roma Ulusal Astrofizik Enstitüsü’nden Alessandro Mura, büyüklüğü ile şaşırtan bu kasırganın Juno’nun Jovian Infrared Auroral Mapper (JIRAM) cihazı ile keşfettiklerini açıkladı. Ayrıca kasırganın büyüklüğü hakkında da bilgi veren ekip, bu büyük kasırganın Teksas eyaleti büyüklüğünde olduğunu ve daha önce keşfedilen altı kasırgadan çok daha büyük olduğu açıkladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER