Yabani zeytinler ekonomiye kazandırılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan "Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyonu Eylem Planı" kapsamında 5 yıl içerisinde yaklaşık 1,5 milyon yabani zeytin ağacı ekonomiye kazandırıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yabani zeytinler ekonomiye kazandırılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığınca, hazırlanan projelerle 5 yıl içerisinde yaklaşık 1,5 milyon yabani zeytin ağacı ekonomiye kazandırıldı ve bozuk orman vasfındaki yaklaşık 100 bin dekar saha da rehabilite edildi.

AA muhabirinin Orman Genel Müdürlüğünden edindiği bilgilere göre, Tarım ve Orman Bakanlığı yürüttüğü ormancılık faaliyetlerinde, başta orman köylüsü olmak üzere vatandaşların refah seviyelerini yükseltmek amacıyla gelir getirici ağaçlandırmalara büyük önem veriyor.

Türkiye'nin dört bir yanında yapılan çalışmalarda, ceviz, badem, dut, kestane, trüf ormanı, salep ormanları kuruluyor ve isteyen vatandaşlara binlerce ücretsiz fidan dağıtılıyor. Bunlar belli bir program ve disiplin içerisinde, 5 yıllık eylem planları kapsamında yürütülüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER