Diş Fırçası Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Evde genellikle herkesin diş fırçası aynı kap içinde bir arada durur. Bu ve bunun gibi pek çok alışkanlığımız aslında diş sağlığımızı tehdit ediyor. Diş Hekimi Zafer Kazak, diş fırçalarını nasıl muhafaza etmemiz ve ne kadar sürede değiştirmemiz gerektiğini anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Diş Fırçası Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Diş fırçalarının kullanım sonrası kuruyabilmesi amacıyla yeterli zamanın geçmesi için gün içinde her fırçalamada ayrı fırçanın kullanılması daha sağlıklıdır. Nemli kalan diş fırçalarında bakteri ve mantarların üreyebilir. Diş fırçanızı kullandıktan sonra kıllarının arasında diş macunu ve artık kalmayacak şekilde musluk altında yıkayın ve dik pozisyonda kurumaya bırakın.

Fırçalar arasında virüs ve bakteri geçişi olmaması için farklı kişilere ait diş fırçalarının birbirleri ile temas etmemesi gerekir.

Gribal enfeksiyonlardan sonra diş fırçasının yenilenmesi de oldukça önemli.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER