için kaldı

Tarihi köprünün onarılması isteniyor

Tarihi köprünün onarılması isteniyor

POSTA POSTA
Tarihi köprünün onarılması isteniyor

İZMİR'in Beydağ ilçesinde, Türkiye'nin ilk betonarme asma köprülerinden biri olan yapının tamiratı için destek çağrısı yapıldı.

Küçük Menderes Nehri üzerindeki tarihi Pazaryeri Köprüsü'nün yıkılıp yok olmaması için destek bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Beydağ Belediye Başkanı CHP'li Feridun Yılmazlar, ilçenin girişinde yer alan köprünün tamirat ve bakımı için ilgili yerlere dilekçeyle bildirdiklerini belirterek, "Tarihi köprünün ayaklarında büyük oranda yıpranmalar var, demirleri eskimiş durumda ve betonları aşınmış halde. Geçen 24 Eylül'de hem karayollarına hem de Devlet Su İşleri'ne (DSİ) konuyla ilgili talebimizi ilettik. İlçemiz girişinde bulunan hem üzerinden geçiş yapılan hem de ilçemizin simgesi haline gelen betonarme köprünün tamiratı ve bakımının yapılmasını istiyoruz" dedi.

Yüksel BALCI / BEYDAĞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER