için kaldı

Gazete bayilerinin % 560 zam isyanı

İBB, gazete satış büfelerinin kiralarına ortalama yüzde 560’a varan zam yaptı ve yenileme için büfelere 300 bin liraya kadar maliyet çıkacağını bildirdi. Yeni sözleşmeye imza atmayan gazete bayilerine ise 1 Ekim’de ihaleye çıkılacağı belirtildi. İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, “Bu paraları ödememizin imkânı yok. İmamoğlu’ndan 1 aydır randevu talebim var. Onu yanılttıklarını düşünüyorum. Ama bunu anlatamadık” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Gazete bayilerinin % 560 zam isyanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı gazete ve ürün satış büfelerinin yetkisi, İBB Meclisi’nin aldığı kararla İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Ticaret AŞ’ye verildi. İBB, yeni sözleşmede İstanbul’daki gazete satış büfelerinin kiralarına yüzde 560’a varan zam ile büfeleri yenileme ücreti olarak da 80 bin ile 300 bin liraya kadar fatura çıkacağını bildirdi. 21 Eylül’e kadar yeni zamlı sözleşmeye imza atmayan bayiler için ise 1 Ekim’e kadar ihaleye çıkılacağı belirtildi. Büfe işleten esnaf, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanlış bilgilendirildiğini belirterek bu ücretleri ödeyemeceklerini ve bu uygulamadan vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu Hürriyet’e konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İstanbul’da 176 tane gazete bayimiz var. İBB’nin iştiraki Kültür AŞ ile sözleşme imzalıyoruz biz. Karar 17 Ağustos’ta geçti. Bu karardan sonra Kültür AŞ’nin genel müdürüyle toplantı yaptık. Kendisi bize buralardaki büfeleri değiştireceğini, ürün skalasını genişletileceğini söyledi. Gazete ve AKBİL’den para kazanmadığımızı kabul etti. Bundan bir hafta sonra da bütün bayileri çağırıp taslak sözleşme verdi. Sözleşmede 6 ile 15 bin TL arasında kiraları yükselteceklerini söylediler. Zammın yüzde 560’a kadar çıktığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

İMKÂNSIZI İSTİYORLAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER