Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir? Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Nedenleri Ve Tedavisi

Çevresel ya da bazı hastalıklar ile ortaya çıkan ses kısıklığı, her yaştan kişide görülebilen sağlık sorunlarında biridir. Ses kısıklığı grip nezle gibi hastalıklar ile ortaya çıkabilirken, bazı durumlarda da daha ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Peki, ses kısıklığına ne iyi gelir? Ses kısıklığı nasıl geçer? İşte, ses kısıklığı nedenleri ve tedavisi hakkında merak edilen bilgiler.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir? Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Nedenleri Ve Tedavisi

Hem çevresel hem de fiziksel nedenlerden ötürü ses kısıklığı vakaları yaşanmaktadır. Çocuklarda, kadınlarda ve ergenlik dönemine geçişlerde sıklıkla görülür. En fazla görüldüğü zamanlar ise soğuk havaya bağlı olarak sonbahar ve kış aylarıdır. Gribal enfeksiyonlar başta olmak üzere birçok hastalığın ön belirtisi olarak da ses kısılabilir. Ses kısılmasını birkaç gün içinde geçiren birçok çözüm bulunuyor. Aynı zamanda ses tellerine iyi bakmak ve boğazı fazla zorlamamak da alınabilecek önlemler arasında yer almaktadır.

Ses Kısıklığı Neden Olur?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER