Koronavirüs bitti mi? Apple ilk mağazasını Perşembe günü açıyor

Koronavirüs salgını sonrasında Çin haricindeki mağazalarını kapatan Apple normalleşme sürecine giriyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Koronavirüs bitti mi? Apple ilk mağazasını Perşembe günü açıyor

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Apple koronavirüs salgınına en hızlı tepki veren şirketlerden biri olmuştu. Dünyanın pek çok yerindeki mağazasını vakit kaybetmeden kapatan Cupertino merkezli şirket çalışanlarının sağlığına ne kadar önem verdiğini de göstermişti.

Apple dünya genelinde düşüş eğilimine giren koronavirüs salgını sonrasında mağazalarını kademeli olarak açma kararı aldı.

Koronavirüs bitti mi? Apple ilk mağazasını Perşembe günü açıyor

Kısa bir süre önce Tim Cook konu hakkında bir açıklamada bulunmuş ve Mayıs ayını işaret etmişti. Ayrıca Apple’ın pazarlama bölümündeki bazı yetkililer de Mayıs ayı ile birlikte dünya genelindeki mağazaların kademeli olarak açılacağını söylemişlerdi.

Koronavirüs bitti mi? Apple ilk mağazasını Perşembe günü açıyor - Resim : 1

Görünen o ki Apple bu yoldaki ilk somut adımları atmaya başlıyor. Cupertino merkezli şirketten yapılan açıklamada Viyana’da bulunan Apple Store’un Perşembe günü itibariyle tekrardan hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

Elbette ülkemizdeki Apple kullanıcılarının asıl merak ettikleri soru ülkemizdeki Apple Store faaliyetlerin ne zaman devam edeceği.

Malum geçtiğimiz gün hükümet kanadından yapılan açıklamada AVM’lerin belli tedbirler çerçevesinde 11 Mayıs’ta açılabileceği belirtildi. Dolayısıyla ülkemizde hizmet vermekte olan Apple mağazaları da 11 Mayıs sonrasında açılabilir. Elbette nihai kararı Apple Türkiye’nin vereceğini de unutmamamız gerekiyor. Muhtemelen Türkiye’deki perakende üreticileri Mayıs itibariyle normalleşme tarafında önemli adımlar atacaklardır. Bekleyip göreceğiz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER