Takım tezgahı imalatçıları dünyadaki daralmaya rağmen ihracatı artırdı

Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, sektörde bu yıl dünya genelinde yaşanan daralmaya rağmen Türkiye'nin ihracatının arttığını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Takım tezgahı imalatçıları dünyadaki daralmaya rağmen ihracatı artırdı

Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım tezgahlarını "sac işleme", "metal işleme", "talaş kaldırma" ve "metal şekillendirme" olarak sınıflandırdıklarını ifade etti. Türkiye'de metal şekillendirme alanında son dönemde imalatçıların yaptığı atılımlarla dünya pazarında rekabet etme anlamında olumlu gelişmeler yaşandığını dile getiren Varlık, şöyle devam etti:

"Sektörde aslında dünya genelinde bir gerileme söz konusuydu. Türkiye'nin ihracatı gerilemedi, hafif bir artış gösterdi. Dünyadaki pazar biraz daha toparlandığı zaman Türkiye'deki üreticiler de güçlerini artırınca ihracattaki payın daha da iyi olacağını düşünüyoruz. 3 çeyrekteki verileri göz önünde bulundurduğumuzda yıl sonu için 580 milyon dolar düzeyinde ihracat söz konusu olacak gibi görünüyor."

"MEKSİKA İYİ BİR PAZAR HALİNE GELMEYE BAŞLADI"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER