için kaldı

İETT şoförleri isyan etti: Lütfen bize yardımcı olun!

TOPLU taşıma araçlarında  şoförler ile  kurallara uymayan yolcular arasında yaşanan maske takma , sosyal mesafe tartışmaları bitmek bilmiyor. Yolculardan anlayış ve yardım beklediklerini söyleyen İETT  şoförleri yaşadıkları bazı olayları, " "Bizim yanımızdan geçerken maske takıyorlar, geçince çıkarıyorlar", " Uyarınca tersliyorlar, yolcular da bize destek verince takıyorlar". "  "Gereksiz korkuyorsunuz. diyenler de var".  "Ne bizi ne kendilerini ne de yolcuları düşünüyorlar". "Arkadaşlarımızı darp edenler bile çıkıyor". " Orta kapılardan binenler oluyor, onları maskeli mi maskesiz mi göremiyoruz" diyerek anlattılar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İETT şoförleri isyan etti: Lütfen bize yardımcı olun!

İETT otobüs şoförleri her gün yüzlerce yolcuyu kurallara uymaları konusunda uyarmak durumunda kalıyor. Otobüse maskesiz binenler, dolu otobüse ısrarla binmeye çalışanlar şoförlere zor anlar yaşatıyor. 15 yıldır İETT şoförlüğü yapan Alper Akgün, “İETT olarak sürecin farkındayız. Her şeyin bilincindeyiz ama birazda insanlarımız duyarlı, bilinçli olsa bu sorunların hiçbiri olmaz” dedi. 

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiye kararı ile bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderilen "Covid-19 Tedbirleri" konulu genelge kapsamında maske takmak zorunlu hale getirildi. Ancak kurala uymayan bazı vatandaşlar, özellikle toplu taşımalarda risk oluşturmaya devam ediyor. Maske takmamakta direnenler hem şoförlere hem yolculara zor anlar yaşatıyor. Yasağın ardından İstanbul'da minibüs güzergâhlarında karmaşa, şoförlerle yolcular arasında tartışmalar yaşanıyor.

DHA ekibinin çekim yaptığı Kağıthane ve Beşiktaş güzergâhlarında özellikle sabah ve akşam saatlerinde benzer görüntüler yaşanıyor. Otobüslere maskesiz binen yolcuları ya şoförler ya da araçtaki diğer yolcular uyarmak zorunda kalıyor. Bazı yolcular kurala uyulmadığını belirterek, “Maskesiz binenleri uyarmak zorunda kalıyoruz. Ne kendilerini düşünüyorlar ne bizi. Şoförler de uyarıyor ama dinlemeyen insan çok fazla” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER