Türkiye 186 ülkeye ayakkabı, 202 ülkeye deri ve mamulleri satıyor

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Şenocak "Yılın 11 ayında 1 milyar 550 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye 186 ülkeye ayakkabı, 202 ülkeye deri ve mamulleri satıyor

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, Türkiye'nin 186 ülkeye ayakkabı, 202 ülkeye deri ve mamulleri sattığını belirterek, "Yılın 11 ayında 1 milyar 550 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. Ayakkabı sektörünü biraz daha canlandırırsak 2020'de 2 milyar dolarlık ihracat hedefini de aşabiliriz." dedi.

Şenocak, AA muhabirine, küresel ticaretteki korumacılık önlemlerine, daralan ticaret hacmine rağmen bu yıl geçen yıla göre ihracat rakamlarında az da olsa bir artış olduğunu söyledi.

Saraciye ve ayakkabı ihracatında artış, yarı mamül, deri ve kürk konfeksiyonunda ise düşüş yaşadıklarına değinen Şenocak, deri konfeksiyonundaki düşüşün ise Rusya'ya yapılan satışın azalmasından kaynaklandığını bildirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER