YÖK’ten uygulamalı eğitim gören öğrencilere staj kolaylığı

YÖK'ten edinilen bilgiye göre Yükseköğretim kurumlarında 7+1 ve 3+1 eğitim modelinin uygulandığı programlarda işletmede uygulamalı eğitimin kazanımları ile öğrencilerin 5-6 hafta süreyle işletmelerde uygulamalı eğitim aldıkları yükseköğretim kurumları tarafından dikkate alınacak, 2019-2020 Bahar dönemi için öğrencilerin eksik kalan uygulama eğitimi ve süresini, uzaktan öğretim yöntemiyle “ders, ödev, proje, uygulama dosyası ve benzeri etkinlikler veya yaz öğretimi” şeklinde yapabilecek. Böylece 1 dönem staj gören öğrencilere bu seneye mahsus olmak üzere salgın nedeniyle telafi şansı verildi.

GASTE24 GASTE24
YÖK’ten uygulamalı eğitim gören öğrencilere staj kolaylığı

YÖK olarak başlatılan “Yükseköğretimden Endüstriye Nitelikli İnsan Gücü” projesi kapsamında, yükseköğretim kurumlarında özellikle Fen ve Mühendislik programlarında 7+1; Meslek Yüksekokullarının bazı programlarında ise 3+1 “uygulamalı eğitim modeli” uygulanıyor.  Yükseköğretim Kurumlarında uygulamalı eğitim modeli kapsamında eğitim alan lisans öğrencileri 7 dönem örgün eğitim, 1 dönem uygulama eğitimi;  Meslek Yüksekokullarımızda önlisans eğitimi alan öğrenciler ise 3 dönem örgün eğitim 1 dönem uygulama eğitimi görüyor. Örgün eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, okullarının son dönemlerinde programın ilgili olduğu sektörün sanayide bulunan işletmelerinde, iş başında uygulamalı eğitim görüyor.

Covid-19 salgını nedeniyle ülkemizdeki pek çok işletme faaliyetlerine ara vermiş veya esnek / kısmi zamanlı çalışmaya başlamıştır. Dolayısıyla öğrencilerin işletmelerde uygulamalı eğitime devam etme imkânı kalmamış veya kısıtlı hale geldi.

Bu bağlamda YÖK, uygulamalı eğitim gören öğrencilerimizin “mağduriyet yaşamamaları ve mezuniyet durumunda olan öğrencilerin sene kaybına uğramamaları için” eksik kalan eğitimlerin farklı telafi eğitimi yöntemleriyle yapılabileceği konusunda yükseköğretim kurumlarına yetki verdi.

Yükseköğretim kurumlarında 7+1 ve 3+1 eğitim modelinin uygulandığı programlarda işletmede uygulamalı eğitimin kazanımları ile öğrencilerin 5-6 hafta süreyle işletmelerde uygulamalı eğitim aldıkları yükseköğretim kurumları tarafından dikkate alınacak, 2019-2020 Bahar dönemi için öğrencilerin eksik kalan uygulama eğitimi ve süresini, uzaktan öğretim yöntemiyle “ders, ödev, proje, uygulama dosyası ve benzeri etkinlikler veya yaz öğretimi” şeklinde yapabileceklerdir. Bu karar sadece 2019-2020 Bahar dönemi ile sınırlı kalacak. Ayrıca YÖK tarafından yeni bir staj (uygulamalı eğitim) kolaylığı kararı daha alındı. Buna göre 1 dönem staj gören öğrencilere bu seneye mahsus olmak üzere salgın nedeniyle telafi şansı verilmiş oldu..

Kaynak: www.gaste24.com

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER