için kaldı

Miyazaki İçin Yazılan Kitapı Verecek Heyet Japonya'ya Gitti

VAN'da meydana gelen depremde yıkılan Bayram Oteli'nin enkazının altında kalarak hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Dr. Atsushi Miyazaki için bir kitap hazırlandı. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteklediği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından sürdürülen "Dr. Atsushi Miyazaki Anısına Bir Kitap" isimli proje kapsamında hazırlanan kitabı vermek üzere Van'dan bir...

F5HABER F5HABER
Miyazaki İçin Yazılan Kitapı Verecek Heyet Japonya'ya Gitti

VAN'da meydana gelen depremde yıkılan Bayram Oteli'nin enkazının altında kalarak hayatını kaybeden Japon yardım gönüllüsü Dr. Atsushi Miyazaki için bir kitap hazırlandı. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteklediği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından sürdürülen "Dr. Atsushi Miyazaki Anısına Bir Kitap" isimli proje kapsamında hazırlanan kitabı vermek üzere Van'dan bir heyet Japonya'ya gitti.

Van'a yardım için gelen ve 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen Richter ölçeğine göre, 5.6 büyüklüğündeki depremde DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz, Cem Emir'in de aralarında bulunduğu 23 kişi ile birlikte hayatını kaybeden Dr. Atsushi Miyazaki için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın desteklediği ve YYÜ tarafından sürdürülen bir proje ile 126 sayfa ve 4 ayrı bölümden oluşan kitap hazırlandı. Kitapta önemli şahsiyetlerin Miyazaki için söyledikleri, isminin verildiği kurumlar, yerel ve ulasal basında çıkan haberler ile Miyazaki'nin Van'da yaptığı çalışmaları anlatan kitabın, Japonya'da götürülmesi için de yine proje kapsamında bir heyet oluşturuldu. Ailesi, mezun olduğu üniversite ve doğup büyüdüğü şehire yapılan şükran ziyaretine, Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Kazankaya, YYÜ Rektör Başdanışmanı Doç.Dr. Erdal Baykan, ile 'Dr. Atsushi Miyazaki Anısına Bir Kitap' isimli projenin koordinatörü YYÜ Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Suvat Parin ile YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Mücip Tapan katıldı.

Heyet ilk olarak Japonya'da Miyazaki'nin çalıştığı uluslararası yardım kuruluşu AAR'in Tokyo'daki merkezine gitti. Burada heyet adına konuşma yapan Van Vali Yardımcısı Yüzer, Atsushi Miyazaki'nin örnek bir insan olduğunu, sadece Van'da değil tüm Türkiye'de şükranla anıldığını söyledi. Vali Yardımcısı Yüzer, şöyle dedi:

"Miyazaki Türkiye'de büyük küçük herkesin tanıdığı, takdir ve şükranla adını yâd ettiği biri haline gelmiştir. Bugün sadece Van'da değil Türkiye'nin çok farklı ilinde Atsushi Miyazaki'nin ismi çeşitli eğitim merkezlerine ve parklara verilmiştir. Dileğimiz saygıdeğer Atsushi Miyazaki'nin örnek yaşamı Japon ve Türk halklarının birbirlerine olan sevgisinin sembolü olmasıdır. Şehrim ve milletim adına deprem sonrası yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı kuruluşunuza şükranlarımızı sunarım."

Daha sonra Atsushi Miyazaki'nin çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği Oita şehrine giden heyet burada Oita Belediye Başkanı Kugimiya Iwao'yu ziyaret etti. Heyet ayrıca Miyazaki'ni annesini ziyaret etti. Türk bayrakları ile süslenen evde heyet üyeleri beraberlerinde getirdikleri hediyeleri Atsushi Miyazaki'nin annesinin elini öperek teslim etti. Yrd.Doç.Dr. Suvat Parin'in "Siz bir oğlunuzu kaybettiniz ama birçok evlat kazandınız. Bizler Atsushi Miyazaki'yi kardeş, sizi de annemiz olarak görüyoruz. Size bu mesajı iletmeye geldik. Atsushi Miyazaki gibi bir evlat yetiştirdiğiniz için teşekkür ediyoruz" demesi duygula anların yaşanmasın aneden oldu. Anne Miyazaki heyete Japonya'ya özgü hediyeler vererek teşekkür etti.

(DHA - Murat ÇAĞLAR)
SONRAKİ HABER