Cumhurbaşkanı’na seslendi: Makinist eşimin adını yaşatın

ANKARA’da 42 yıl önce meydana gelen tren kazasında makinist eşi Naci Doğan’ı kaybeden Atiye Doğan, memleketleri Yozgat’ın Divanlı köyünde inşa edilen YHT istasyonuna eşinin adının verilmesini istiyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cumhurbaşkanı’na seslendi: Makinist eşimin adını yaşatın

İmza toplayıp Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a mektup yazan Doğan, “Dileğim, eşimin adının doğduğumuz köyde yaşatılmasıdır” dedi.

Yozgat’ın merkez ilçesine bağlı Divanlı köyünde yaşayan Atiye Doğan’ın makinist eşi Naci Doğan, 15 Kasım 1977 tarihinde Ankara Hipodrom’daki tren kazasında hayatını kaybetti. Doğan, Ankara-Sivas arasındaki Yüksek Hızlı Tren hattının geçeceği Divanlı köyündeki istasyon inşaatının başlaması üzerine eşinin adını burada yaşatmak için harekete geçti. İmza toplayarak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne başvuran Doğan, Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’a da birer mektup gönderdi. Doğan, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

40 YILDIR YASINI TUTUYORUM

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER