için kaldı

Bakan Pakdemirli: Atatürk Barajı’nda 2020 sulama sezonu hazırlıklarını tamamladık

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Ülkemizin en büyük barajı olan Atatürk Barajı’nda 2020 sulama sezonu hazırlıklarını tamamladık. Bölgede sulama sezonunun nisan ayı sonu itibarıyla başlamasını öngörüyoruz" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Pakdemirli: Atatürk Barajı’nda 2020 sulama sezonu hazırlıklarını tamamladık

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Bakan Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle gıda arz ve güvenliğinin her zamankinden daha da önemli bir hal aldığını bildirdi. Gıdanın ilk aşaması olan tarladan alınacak verimin gıda güvenliği açısından büyük önem arz ettiğini kaydeden Bakan Pakdemirli, "Verimi en fazla etkileyen etkenlerden birisini de sulama oluşturuyor. Bu çerçevede Şanlıurfa ve Harran Ovasında 3 milyon dekar zirai araziye su sağlayacak olan ülkemizin en büyük barajı olan Atatürk Barajında 2020 sulama sezonu hazırlıklarını tamamladık. Bölgede sulama sezonunun Nisan ayı sonu itibarıyla başlamasını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemilri, 2020 yılı yağışlarından sonra Atatürk Barajı göl rezervuarında mevcut durumda yaklaşık 6 milyar metreküp su depolandığına vurgu yaparak, "Şanlıurfa-Harran ve Suruç Ovaları’nı sulayacak bu su, adeta bir nehir kapasitesine sahip ana kanal ve tüneller vasıtasıyla iletiliyor" dedi.

’EKONOMİYE 2.2 MİLYAR LİRA KATKI SAĞLAYACAK’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER